Szíria

Pokolgép robbant Damaszkusz közelében, nyolc halott

Pokolgép ölt meg nyolc embert szombaton Szíriában, a főváros közelében fekvő al-Nabk városban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet, amely katonai és orvosi forrásokból szerzi információit.

2012.10.13 23:41MTI

A halottak polgári személyek, köztük egy gyermek és két nő is van. Tizenhárom további személy megsebesült.

Az OSDH szerint a merényletet egy rezsimellenes tüntetés résztvevői ellen követték el autóba rejtett pokolgéppel.

Al-Nabk a Damaszkuszt Homsz tartománnyal összekötő útvonalon fekszik, és a rezsim egyik fellegvárásnak számít.

Az OSDH korábban hírül adta, hogy a nap folyamán összesen legalább hetvenöt ember vesztette életét Szíriában.

A hivatalos szíriai hírügynökség, a SANA szombaton arról számolt be, hogy a kormány megtiltotta a török repülőgépeknek a szíriai légtér használatát.

A döntés előzménye, hogy a török légierő szerdán leszállásra kényszerített egy Moszkvából Damaszkuszba tartó szíriai utasszállítót, és elkobozta rakományát, azzal az indokkal, hogy a szíriai védelmi minisztériumnak szánt fegyveralkatrészeket és hadianyagot visz.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.