Előadást tartott volna

A kínai jegybankelnök lemondta tokiói útját

Az eredeti tervekkel ellentétben nem utazik Tokióba, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közgyűlésére a kínai központi bank elnöke, Csou Hsziao-csuan (Zhou Xiaochuan).

2012.10.10 07:32MTI

Mint a nemzetközi pénzügyi intézmény szóvivője szerdán Japánban bejelentette, a pekingi illetékesek már két nappal ezelőtt jelezték, hogy Csounak időpont-egyeztetési nehézségek miatt esetleg le kell mondania részvételét. Most pedig hivatalosan megerősítették, hogy az elnök helyett a jegybank második embere, Ji Kang (Yi Gang) utazik Tokióba. A döntés elemzők szerint összefüggésben lehet a Japán és Kína között idén kirobbant szigetvitával.
 
A Japánban Szenkaku, Kínában Tiaojü (Diaoyu) néven ismert szigetcsoport feletti szuverenitás kérdése az utóbbi hónapokban komoly diplomáciai feszültségeket szült Tokió, Peking, valamint Tajvan között. Csou a záró előadást tartotta volna a nagyszabású IMF-rendezvényen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.