"Ő nyitotta meg a világot"

Václav Havelről nevezték el a prágai repülőteret

Václav Havel, a decemberben elhunyt volt csehszlovák és cseh köztársasági elnök nevét viseli péntek dél óta a prágai Ruzyne repülőtér.

2012.10.05 13:21MTI

Az egyik legnagyobb közép-európai légikikötő - utasforgalma évi 11-12 millió fő - átnevezését Václav Havel Repülőtérre Fero Fenic, a Csehországban élő népszerű szlovák filmrendező vetette fel röviddel a politikus elhunyta után, s az ezt követelő petíciót később több mint 150 ezer ember írta alá. Ugyanakkor egy felmérés szerint a repülőtér átnevezését csupán a lakosság 39 százaléka támogatta.

"A repülőtér új neve nagyon találó. Václav Havel volt ugyanis az, aki a rendszerváltás után megnyitotta a világot a csehek, a csehszlovákok számára" - jelentette ki Karel Schwarzenberg a kormányfő első helyettese, külügyminiszter a repülőtéri "keresztelőn".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.