Várhatóan lesznek követői

Az amerikaiaknak adta fel magát egy kolumbiai drogcsempészhálózat főnöke

Feladta magát az amerikai hatóságoknak egy kolumbiai drogcsempészhálózat vezetője, és állítólag sok kábítószer-kereskedő is ugyanezt fontolgatja.

2012.10.05 08:09MTI

Juan Caron Pinzón kolumbiai védelmi miniszter jelentette be csütörtökön bogotai sajtótájékoztatóján, hogy Luís Enrique Calle Panamában feladta magát az amerikai hatóságoknak. Azt mondta, hogy a biztonsági erők nyomásgyakorlása miatt a bűnözőknek nem marad más lehetőségük, mint feladni magukat.

A 36 éves Calle a Los Rastrojos nevű bűnhálózatnak volt a vezetője, amely a hírhedt mexikói Sinaloa drogkartellel kapcsolatban állva ellenőrzése alatt tartja a drogcsempészútvonalakat Kolumbia csendes-óceáni partvidéke mentén. A bűnszövetkezet évente több tonna kokaint csempészett az Egyesült Államokba.

Az amerikai kormány 2,7 millió dolláros vérdíjat tűzött ki Luís Enrique Calle fejére. Két fivére az idén került rendőrkézre: egyikük feladta magát Arubában, a másikat Ecuadorban tartóztatták le.

Magas rangú kolumbiai rendőrségi illetékesek szerint számos kolumbiai drogcsempész tárgyal arról, hogy feladja magát az amerikai kábítószer-ellenes hivatal (DEA) ügynökeinek. A DEA ugyanis enyhébb börtönbüntetést ajánl azoknak a drogkereskedőknek, akik információkkal szolgálnak más maffiafőnökökről és csempészhálózataikról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.