Nagyrészt diákokat

19 embert temetett maga alá egy földcsuszamlás Kínában

Tizenkilenc embert - javarészt diákot - temetett maga alá egy fölcsuszamlás Kína délkeleti Jünan (Yunan) tartományában.

2012.10.04 07:29MTI

Az elemi csapás helyi idő szerint csütörtök reggel történt Jiliang (Yiliang) körzetben, Csenho (Zhenhe) településen. Egy kis iskolát és két mellette álló gazdasági épületet temetett be a földomlás Kujcsou (Guizhou) és Jünnan tartomány határán, ugyanott, ahol szeptember 7-én egy 5,6 fokos földrengés 81 halálos áldozatot követelt. A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a tizenkilenc áldozat közül tizennyolc a helyi elemi iskola tanulója. 

Az iskola melletti két épületben egy helyi lakost betemetett a földomlás, egy háromtagú családnak azonban sikerült időben elmenekülnie. A hatóságok biztonságos helyre költöztették a helyi lakosságot, és mentőcsapatokat irányítottak a faluba. A földcsuszamlások és sárlavinák gyakoriak Kína hegyvidéki területein, főként a monszun időszakában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.