Münchenben tartott központi ünnepség

Az újraegyesítés 22. évfordulóját ünnepelte Németország

Az újraegyesítés 22. évfordulójáról emlékeztek meg szerdán Németországban, a Münchenben tartott központi ünnepségen Norbert Lammert, a Bundestag elnöke az egységfolyamat európai dimenzióját emelte ki.

2012.10.03 15:38MTI

A törvényhozás alsóházának elnöke hangsúlyozta: falakat már nem kell ledönteni Európa egyesítéséhez, de szorosabb együttműködésre van szükség a kontinens népei között, a választott vezetőknek pedig higgadt és előrelátó politikát kell követniük. Kiemelte: Németország elemi érdeke az uniós integráció továbbfejlesztése.

A megosztott ország újraegyesítéséről szóló keletnémet-nyugatnémet államközi szerződés 1990. október 3-án lépett hatályba, a megállapodás révén az NDK az egyesült szövetségi köztársaság hat új tartományává vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.