Hollandiában

Randalírozásba torkollott egy Facebookon meghirdetett születésnapi buli

Randalírozásba, fosztogatásba és káoszba torkollott szombatra virradóra egy születésnapi buli a hollandiai Haren városában.

2012.09.23 15:07MTI

Harmincan megsebesültek, és a rendőrség harmincnégy embert őrizetbe vett, akiket a közrend megzavarásáért fognak felelősségre vonni - jelentette be a helyi ügyész.

A holland sajtó szerint eredetileg egy kisebb ünnepséget szerveztek egy 16 éves lány születésnapjára, ám a Facebookon közzétett meghívóra több ezren szállták meg a buli helyszínét.

Rob Bats polgármester közölte, hogy a randalírozok egy kemény magja "nagyon erőszakos és jól felkészült volt, szándékosan kereste a konfrontációt a kivezényelt több száz rendőrrel. A résztvevők egy része Project X Haren feliratú pólót viselt, utalva a tavasszal bemutatott Project X - A buli elszabadul című amerikai filmre.

Egy másik Facebook csoport szombaton Project Clean-X Haren mottóval tett közzé felhívást a közösségi hálón, arra sürgetve az embereket, segítsenek rendet teremteni a romhalmazok, törmelékek borította városkában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.