Békés kapcsolatokra törekszik

Szigetvita - Kína igyekszik megnyugtatni a délkelet ázsiai országokat

A stratégiailag fontos Dél-kínai-tengeren több hónapja tartó feszült helyzetben Kína leendő vezetője pénteken igyekezett megnyugtatni a délkelet-ázsiai országokat afelől, hogy békés kapcsolatokra törekszik velük.

2012.09.21 08:59MTI

Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai alelnök a dél-kínai Nanning városban beszélt egy olyan vásár megnyitóján, amelyet a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) tagjainak részvételével tartanak meg. Mint mondta, Kína jólétét csak úgy lehet szavatolni, ha Peking jó kapcsolatokra törekszik szomszédaival.

Hangoztatta, hogy minél jobban halad Kína a fejlődés útján és válnak szorosabbá kapcsolatai a régióval, valamint a világgal, annál fontosabb az országnak, hogy stabil regionális és békés nemzetközi környezet vegye körül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.