American Freedom Defense Initiative

Dzsihádellenes hirdetések a New York-i metróban

Izraelt támogató és az iszlám szent háborút (dzsihádot) a vadsághoz hasonlító hirdetéseket helyeznek el jövő héten tíz metróállomáson New Yorkban - jelentette a The New York Times.

2012.09.19 18:59MTI

Az amerikai napilap a metropolisz közlekedési hatóságának egy illetékesére, Aaron Donovanra hivatkozva azt írta, hogy a város elvesztette azt a jogvitát, amelyben a hirdetések elutasítását kérte egy szövetségi bíróságtól.

Paul A. Engelmayer bíró megerősítette, hogy a hirdetéseket tervező American Freedom Defense Initiative (amerikai szabad védelmi kezdeményezés) nevű szervezetnek joga van a plakátok kihelyezésére.

A szervezet igazgatója, Pamela Geller a lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a közlekedési hatóság illetékesei meghajoltak volna a dzsihádista terrorizmus fenyegetése előtt, ha nem engedik kihelyezni a plakátokat.

Az American Freedom Defense Initiative a fővárosban, Washingtonban is engedélyt kért a hirdetmények elhelyezésére, de az ottani közlekedési hatóság "jelenlegi világeseményekkel összefüggő közbiztonsági kockázatokra" hivatkozva elhalasztotta a kérelem elbírálását.

A hirdetések arra buzdítják az olvasókat, hogy "a civilizált ember és a vadak közti bármilyen háborúban a civilizált embert támogassa", továbbá Izraelt segítse, és győzze le a dzsihádot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.