Tűz alá vették őket

Iszlamistákat gyilkolt meg a mali hadsereg

A mali hadsereg vasárnapra virradó éjjel megölte egy iszlamista szekta 16 tagját.

2012.09.09 20:14MTI

A katonák Diabali városában előbb figyelmeztető lövéseket adtak le egy teherautóra, majd, miután az továbbhaladt, tűz alá vették. A muzulmán Dava szekta Maliból és Mauritániából származó tagjai az áldozatok - mondta a rendőrségi forrás. Diabali Segou régióban fekszik, mintegy 235 kilométerre északkeletre a fővárostól, Bamakótól, és jóval délebbre attól az övezettől, amelyet az iszlamista szervezetek eddig az ellenőrzésük alatt tartottak. Egyelőre nem világos, vajon az iszlamisták jelenléte arra utal-e, hogy előretörnek a dzsihádisták, akik öt hónapja ellenőrzésük alatt tartják Mali északi részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.