A konzulátus lerohanásakor ejtették foglyul

Algériai diplomatát gyilkolt meg egy mali iszlámista csoport

Egy Mali északi részén tevékenykedő radikális iszlamista csoport vasárnap bejelentette, hogy megölt egy algériai diplomatát, akit a Gao városban működő algériai konzulátus lerohanásakor, öt hónappal ezelőtt ejtettek foglyul.

2012.09.02 18:50MTI

Az információt független forrásból nem sikerült megerősíteni, az algériai külügyminisztérium pedig csak annyit közölt, hogy vizsgálja a szélsőségesek bejelentését.

Oumar Ould Hamaha iszlamista vezető közölte, hogy a Mozgalom a Nyugat-afrikai Egységért és Dzsihádért (MUJAO) nevű szervezet, Algériát megleckéztetendő, végzett a diplomatával. A csoport azt követelte Mali északi szomszédjától, hogy engedje el korábban foglyul ejtett tagjait.

A MUJAO viszonylag új szerveződésnek számít, de tudni lehet róla, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Maghreb al-Kaidájával (AQMI), azzal az al-Kaida mintájára alakult szervezettel, amely 2003 óta 50 külföldit rabolt el. A foglyok többségét később busás váltságdíjért szabadon engedték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.