A fertőzöttek száma 37-re növekedett

Szerbiában már hárman haltak meg a nyugat-nílusi vírusban

Három idősebb ember halálát okozta már Szerbiában a nyugat-nílusi vírus.

2012.09.06 21:00MTI

A betegeknek az agyvelőgyulladáson kívül más komplikációik is voltak - mondta el Olga Dulovic, a belgrádi fertőző és tropikus betegségek kórházának igazgatóhelyettese.

A legutóbbi, keddi hasonló tájékoztatásban még csak egy halálos áldozatról volt szó. Az azóta lefolytatott laboratóriumi vizsgálatok tárták fel, hogy két, még múlt havi halálesetnek is ez a betegség volt az oka - mondta az orvosnő.

A fertőzöttek száma is növekedett, 20-ról 37-re; többségük belgrádi vagy a főváros környékéről való. A szerb egészségügyi miniszter szerint járványtól nem kell tartani.

Az 1937-ben felfedezett betegségre nincs orvosság, de a fertőzöttek 80 százalékánál kevés vagy semmilyen tünetet nem okoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.