A körülmetélés tiltása ellen

A rabbik összefogtak a vallási intolerancia ellen

Összefogtak az európai zsidó és muzulmán vezetők szerdán Párizsban.

2012.09.05 20:20MTI

Megígérték, hogy határozottan elítélik majd saját közösségeik antiszemitizmust, illetve muszlim-gyűlöletet szító tagjait, s hogy együtt védekeznek a vallásaik ősi szokásait - a körülmetélést és a rituális állatvágást - tiltó európai rendelkezések ellen.
 
"Zéró toleranciát kell hirdetünk minden olyan vallási vezető ellen, aki arra használja a pozícióját, hogy vallási ellentéteket szítson a felekezetek között" - olvasható a párizsi Nagymecset, az Európai Zsidó Kongresszus és az Etnikai Megértésért Alapítvány által szervezett szimpóziumon elfogadott közös nyilatkozatban. A gyűlésen 18 ország hetven rabbija, imámja és közösségi vezetője vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.