Nemzetközileg körözték

Mauritánia kiadta Kadhafi volt hírszerzőjét a líbiai hatóságoknak

Mauritánia kiadta a líbiai hatóságoknak Abdalláh asz-Szenúszit, Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető kémfőnökét és sógorát.

2012.09.05 14:15MTI

Líbián kívül a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) is körözte - közölte szerdán a mauritániai állami televízió. Az állami rádióban beolvasott kormányközlemény szerint Szenúszit Líbiába küldik, ahol bírósági tárgyalás vár rá. Egy név nélkül nyilatkozó külügyminisztériumi tisztségviselő azt mondta, hogy Szenúszi már Líbiába tart egy repülőgépen, és hogy líbiai küldöttség tárgyal a mauritániai fővárosban, Nuáksútban. Abdalláh asz-Szenúszi ezredes - a tavaly megbukott és megölt - Kadhafi legbelső köréhez tartozott.
 
A rezsim egyik legrettegettebb tagját márciusban fogták el Mauritániában, ezután Líbia és az ICC mellett Franciaország is kérte a kiadását. Májusban Nuáksútban vádat emeltek ellene, amiért illegálisan, hamis személyazonossággal lépett be az országba. Mohamed Uld Abdel-Azíz mauritániai elnök nemrég azt közölte, hogy ügyében még az esetleges kiadatásról hozandó döntés előtt ítéletet hoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.