Legalább nyolcan meghaltak

Öngyilkos merénylet történt egy afgán temetésen

Öngyilkos robbantásos merénylet történt kedd délután Afganisztán keleti részén egy temetésen.

2012.09.04 14:57MTI

A célpont Nangarhar tartomány egyik körzeti elöljárója volt. A vezető és két testőre megsebesült a merényletben, fia viszont életét vesztette, amikor megragadta a támadót. Kezdetben csak 8-10 halálos áldozatról érkezett hír, de később sokan belehaltak sérüléseikbe. 

Annak ellenére, hogy 130 ezer NATO-katona állomásozik Afganisztánban, és meghaladja a 350 ezer főt az afgán hadsereg és rendőrség együttes létszáma, nem sikerült leverni a 2001 vége, a tálib uralom megdöntése óta zajló kormányellenes felkelést. Az ország déli és keleti részén különösen súlyos a helyzet. A lázadók fő fegyverei az öngyilkos merényletek és a házilag eszkábált robbanószerkezetek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.