Ramil Safarov azeri katonatiszt

Újabb tüntetés Jerevánban az azeri gyilkos kiadatása miatt

Szombaton ismét tüntettek Jerevánban az azeri gyilkos kiadatása miatt, délelőtt több százan gyűltek össze a külügyminisztérium épülete és Magyarország tiszteletbeli konzuljának irodája előtt.

2012.09.01 17:26MTI

A mintegy háromszáz fő - elsősorban fiatalok - az ellen tiltakozott, hogy a magyar hatóságok kiadták Azerbajdzsánnak Ramil Safarov azeri katonatisztet, aki Budapesten meggyilkolta örmény katonatársát, és büntetését eddig Magyarországon töltötte.

A tüntetők a külügyminisztériumnál követelték, hogy "Örményország hosszú időre szakítsa meg kapcsolatait Magyarországgal, amíg a magyar hatóságok tetteikkel nem kérnek bocsánatot." A Novosztyi Armenyijii állami hírügynökség szerint a tüntetők sürgették az örmény külügyminiszter lemondását.

Az Ajazn elnevezésű szervezet akcióján résztvevők Magyarország örményországi tiszteletbeli konzuljának irodájánál letépték a magyar zászlót az épület faláról, majd felgyújtották azt.

A panarmenian.net örmény internetes hír- és elemző ügynökség honlapján elhelyezett fényképek szerint a rendőrök tétlenül nézték a zászlóégetést, illetve az egész akciót.

A tiltakozók a konzuli iroda ajtajára "Magyarország - viszontlátásra!", valamint "Fizess 3 milliárd dollárt és végy egy gyilkost!" feliratokat ragasztottak.

A magyar tiszteletbeli konzulátus jereváni irodájánál tegnap is incidensre került sor. Az Örmény Köztársasági Párt (HHK) hívei paradicsommal dobálták meg az épületet és letépték a magyar zászlót, tiltakozásul az ellen, hogy Budapest kiadta Azerbajdzsánnak az azeri tisztet.

Az örmény internetes hírügynökség beszámolt arról: a szombati tüntetés résztvevői szerint Jerevánnak semmiféle kapcsolatot nem kellene fenntartania a NATO-val. Az atlanti szervezet főtitkárát a jövő szerdára várják az örmény fővárosba.



www.newsarmenia.ru/politics/20121901/42712439.html

www.panarmenian.net/rus/news/121213

www.newsarmenia.ru/politics/20121901/42712526.html

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.