Rács mögé kerülhet a miniszterelnök

Tony Blair börtönbe kerül Dél-Afrikában?

Tüntetésre készül Dél-Afrikában az Al Jama-ah muszlim párt a korábbi brit miniszterelnök Tony Blair ellen.

2012.08.29 14:20Konrád - ma.hu
freedigitalphotos.net

A volt kormányfő Johannesburgban vesz részt a Discovery Leadership Summiten, ahol Desmond Tutu érsek és Garry Kaszparov sakknagymester/politikai aktivista is beszédet mond majd. "A tüntetés célja, hogy támogassa az elfogatóparancs kiadását emberiesség elleni bűntettek miatt Irak inváziója kapcsán, melynek során több millió irakit gyilkoltak meg" - mondta el Ganief Hendricks az Al Jama-ah elnöke.

Hendricks szerint Johannesburg városa engedélyezte a demonstrációt. "Reméljük, hogy egy vagy több tüntető is képes lesz polgári letartóztatást kezdeményezni és börtönbe juttatni Tony Blairt, mielőtt kiadnák Hágának". Az arrestblair.org weboldal pénzjutalmat ajánlott fel azoknak, akik megpróbálják elfogni Blairt emberiesség ellni bűnei miatt.

Hasonlóval már próbálkoztak Kínában, a Chilcot Inquiry előtt, sőt Dublinban és az Európai Parlamentnél is. Hendricks hozzátette, hogy az Al Jama-ah felvonul a burmai nagykövetség előtt Pretoriában, hogy a muszlimok etnikai tisztogatása ellen tiltakozzanak.

"Muszlimok halnak meg minden nap, és többségük nő, gyerek vagy idős ember" - mondta a párelnök. "Nem szabad alábecsülni a dua[ima] erejét és a tüntetésekét, amik maguk is a dua egy formáját jelentik. Az olyan országok nagykövetségei, amiknek kormánya muszlimokat öl, nem létezhetnek nyugodtan Dél-Afrikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.