Ismét cápatámadás Mexikó csendes-óceáni partján

Három méteres cápa támadt a szörfösre, de túlélte

Szörfösre támadt egy cápa Mexikó csendes-óceáni partjainak közelében. Egy hónapon belül ez volt a harmadik eset, de az előző kettőtől eltérően most életben maradt a vakációzó amerikai turista.

2008.05.26 07:09MTI

A 49 éves floridai Bruce Grimes szombaton 300 méterre volt a Playa Linda nevet viselő strandtól, amikor megtámadta egy három méteres cápa. Jobb alkarján öt helyen is sérülések keletkeztek, ezeket kórházban látták el. Egy 24 éves amerikai turistát április végén, egy 21 éves mexikói egyetemistát pedig pénteken ért halálos cápatámadás.

Mindketten Zihuatanejo város közelében fekvő strandokon szörföltek, csak úgy mint Grimes. Már az áprilisi gyászos eset nyomán nagy cápavadászatokat rendeztek a térségben, attól tartva, hogy a cápaveszély miatt visszaesik az idegenforgalom.

Tucatnyi tengeri ragadozót tettek ártalmatlanná, de a jelek szerint így sem vált biztonságossá a térségben a tengeri fürdőzés, illetve sportolás. Szakértők szerint a klímaváltozás miatt megváltoztak a tengeri áramlatok, és hideg áramlatok sodorhatják a cápákat a partok irányába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.