Meghalt a Cápa-filmek rendőrfőnöke

Elment a cápavadász zsaru: Elhunyt Roy Scheider - Képek

Elhunyt Roy Scheider amerikai filmszínész, a Cápa-filmek rendőrfőnökének megformálója - A 75 éves sztár halálhírét az Arkansasi Egyetemi Kórház jelentette vasárnap.

Jelenetek Roy Scheider 1975-ös Cápa filmjéből képgaléria

2008.02.11 11:00MTI

Elhunyt Roy Scheider amerikai filmszínész, a Cápa-filmek rendőrfőnökének megformálója. A 75 éves sztár halálhírét az Arkansasi Egyetemi Kórház jelentette vasárnap.

A halál okáról nem számoltak be, de a kórházi szóvivő nyilatkozata szerint két éven át csontvelőrákkal kezelték a színészt.

Scheidert kétszer jelölték Oscar-díjra, először a legjobb mellékszereplő címére 1971-ben a Francia kapcsolat című William Friedkin által rendezett filmben Gene Hackman partnereként, majd 1979-ben a Mindhalálig zene című Bob Fosse-film főszerepéért.

Legismertebbé mégis a Cápa legendás sorozata tette. A filmszínész politikailag is elkötelezett volt: több civil mozgalomban vett részt, tüntetett többek között az iraki háború ellen is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.