Egyiptom, szélsőség

Az iszlámot védelmezve támadta meg a kairói német követséget

Négy házi készítésű robbanószerkezetet dobott a kairói német nagykövetség területére egy egyiptomi szélsőséges szerdán. A támadásban senki sem sérült meg, az elkövetőt őrizetbe vették - közölte a követség.

2012.08.22 19:01MTI

Az egyszerű robbanószerkezetek szögeket és csavarokat tartalmaztak. A támadó az épület portáján található biztonsági üveg betörésével is próbálkozott, valamint játékpisztollyal lövöldözött a diplomáciai képviseletnél.

A férfi tettét azzal indokolta, hogy a német kormány olyan csoportokat támogat, amelyek szerinte sértegetik az iszlám vallást - közölték az egyiptomi hatóságok az elkövető kihallgatását követően.

Az 58 éves férfi - aki a rendőrség szerint egyik szélsőséges iszlamista szervezetnek sem tagja - egy egyiptomi napilapból kivágott olyan újságcikket tartott magánál a támadás során, amely a Pro Deutschland német iszlámellenes törpepárt demonstrációiról számolt be.

A szélsőjobboldali párt néhány napja 50 fős tüntetést szervezett egy berlini mecset előtt. A mecset korábban be akarta tiltatni a megmozdulást, miután a párt bejelentette, hogy Mohamed iszlám prófétát kigúnyoló karikatúrák bemutatására készül az imahely előtt. Az ügyben eljáró berlini bíróság azonban elutasította a keresetet arra hivatkozva, hogy a megmozdulás nem veszélyezteti a közrendet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.