Erkölcsi sérelmekről beszélnek

Kártérítési perek indulhatnak a Pussy Riot tagjai ellen

Kártérítési perek indulhatnak a Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjai ellen - közölte hétfőn annak a novoszibirszki asszonynak az ügyvédje, aki keresetet nyújtott be egy moszkvai bíróságon.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.08.21 00:29MTI

Az őt ért erkölcsi sérelemért 30 ezer rubel nagyságú (210 ezer forintnyi) kártérítésre igényt tartó Irina Ruzankina jogi képviselője elmondta, hogy kliensének "mély szenvedést" okozott a punkegyüttes cselekedete, botrányos februári fellépése az orosz ortodox egyház központi templomában.

A szibériai nagyváros, Novoszibirszk ügyvédi kamarájában tanácsolták Ruzankinának, hogy forduljon bírósághoz. Ügyét valószínűleg szeptember elején tárgyalják.

Alekszej Kresztyjanov ügyvéd közölte, többen jelezték az ügyvédi kamaránál azt a szándékukat, hogy kártérítési igényt nyújtanak be, de előbb megvárják az első per kimenetelét.

A múlt pénteken két év javító-nevelő telepen letöltendő büntetésre ítélte egy moszkvai bíróság a Pussy Riot mindhárom perbe fogott tagját.

Az öt hónapja előzetes letartóztatásban lévő Marija Aljohina, Nagyezsda Tolokonnyikova és Jekatyerina Szamucevics az ítélet szerint "vallási gyűlölet által motivált garázdaságot" követett el, amikor a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban maszkot viselve, gitárokon játszva "imádkoztak" a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt.

Az ítélet ellen a fiatal nők ügyvédei fellebbezést nyújtanak be.

Az Interfax orosz hírügynökség adatai szerint a Pussy Riot tagjait csak Vlagyimir Putyin államfő és Dmitrij Medvegyev kormányfő előzte meg a múlt héten legtöbbet emlegetett személyek közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.