Információt szivárogtatott ki?

Volt CIA-ügynökök támadják Obamát

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a SEAL elitkommandós egység volt tagjai azzal vádolták meg Barack Obama elnököt egy kampányvideóban, hogy környezete politikai előnyökért titkos információkat szivárogtatott ki arról az akcióról, amelyben megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida-vezérét.

2012.08.16 08:55MTI

A kiszivárogtatók nem törődtek az érintett CIA kémeinek és az elitkatonáknak a biztonságával - állítják a hírszerzés és az elitalakulat volt tagjai az internetre helyi idő szerint szerdán feltöltött 20 perces filmben. Az általuk megfogalmazott vádat korábban Mitt Romney, a republikánusok leendő elnökjelöltje és más republikánus politikusok is hangoztatták. Eszerint Obama azon volt, hogy a bin Laden elleni - 2011. május 2-án Pakisztánban végrehajtott - akció minél több részletét a közvélemény tudomására hozza, ahelyett, hogy kivárt volna, lehetővé téve a pakisztáni akció során szerzett, "kincset érő információk teljes kiaknázását". 

Obama kampánycsapata szinte azonnal válaszolt a vádakra. "A republikánusok egy régi taktikához folyamodnak, mert Mitt Romneytól eddig csak meggondolatlan kijelentésekre futotta a külpolitika és a nemzetbiztonság témájában" - mondta Ben LaBolt, Obama kampányszóvivője. Romney "eddigi két nagy külpolitikai beszédében egyszer sem említette az al-Kaidát, és nem körvonalazta elképzeléseit arról, milyen legyen Amerika viszonya a világ bármely régiójával" - mondta. 

Obama elnök megválasztása előtt azt ígérte, befejezi az iraki háborút, és eltávolítja az al-Kaida vezetőit. Kevesen vonnák kétségbe, hogy betartotta a szavát - tette hozzá a kampányszóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.