Módosított kisebbségi törvény

Kétnyelvű útjelző táblákat helyeztek ki Burgenlandban

Kétnyelvű közúti útjelző táblákat helyeztek ki a burgenlandi magyar, illetve horvát népcsoport lakta kétnyelvű településeken a módosított kisebbségi törvény alapján.

2012.08.13 17:27MTI

A módosított osztrák népcsoport-törvény Burgenlandban már nemcsak kétnyelvű helységnévtáblákat ír elő a kétnyelvű településeken, hanem a kétnyelvű községekre utaló, kereszteződésekben, körforgalmakban irányt jelölő kétnyelvű táblákat is - emlékeztetett az ORF. A tartományban 25 ezer euró költséggel összesen 51 településen - 47 horvát ajkú és négy magyarok lakta községben - helyeztek ki útjelző táblákat, elsősorban másodrendű utakon, illetve magukban a községekben.
 
"A törvényben rögzített előírást végrehajtottuk, tartományunk kétnyelvű községeiben, illetve az ezekhez vezető utakon kihelyeztük a kétnyelvű táblákat" - jelentette ki Hans Godowitsch, az útépítésekért felelős tartományi megbízott az ORF-nek. Magyar-német kétnyelvű táblákat Felsőpulyán (Oberpullendorf), Őriszigeten (Siget in der Wart), Felsőőrön (Oberwart) és Alsóőrön (Unterwart) használnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.