A gazdaság fejlesztése mellett foglaltak állást

Észak-Korea: célkeresztben az életszínvonal

A gazdaság fejlesztése és a lakosság életszínvonalának emelése mellett foglalt állást Észak-Korea vezetője. Az ázsiai ország hatalmas szegénységgel, elszigeteltséggel, áradásokkal és éhezéssel küzd.

2012.08.03 07:29MTI

Kim Dzsong Unt - aki apja, Kim Dzsong Il tavaly decemberi halála óta áll az ország élén - a Reuters hírügynökség idézte, amint Phenjanban csütörtökön egy magas rangú kínai politikust fogadott. A hírügynökség a kijelentésből arra következtetett, hogy az új észak-koreai vezető valóban a gazdaság talpra állítását tekinti fő céljának. Mindez - mint a Reuters írta - szögesen ellentétes apja politikájával, amelynek keretében ténylegesen a hadsereg irányította az országot.

A kínai politikust fogadva Kim Dzsong Un a gazdaság fejlesztését és az életszínvonal javítását nevezte a legfőbb célkitűzésnek, hangoztatva annak szükségességét, hogy az észak-koreai nép "boldogan és civilizáltan" éljen.

A Reuters hírügynökség szerint a kijelentés nem jelent ugyan tényleges politikai áttörést, ennek ellenére megerősíti azokat kínai és dél-koreai várakozásokat, amelyek ahhoz fűződnek, hogy Kim Dzsong Un várhatóan hamarosan gazdasági reformprogramot terjeszt elő - írta a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.