Csaknem ötmillió dollár az értéke

A hatóságok 2,4 tonna elefántcsontot foglaltak le Vietnámban

Csaknem ötmillió dollár értékű, súlyra 2,4 tonnát nyomó elefántcsontot foglaltak le a hatóságok Vietnámban.

2012.08.02 10:25MTI

Az elefántagyarakat a Thai Minh Company nevű cég Mozambikból származó marhabőrként tüntette fel Ho Chi Minh-városban, de a hatóságokat ezúttal nem sikerült becsapni.

Az elefántagyarral folytatott kereskedésre 1990-ben hirdettek globális tilalmat, ennek ellenére az üzlet virágzik a feketepiacon. Vietnám az egyik legfontosabb helyszíne ennek a helyi és a kínai piac szempontjából is. Mindkét országban rendkívül népszerű a feldolgozott vagy megmunkált elefántagyar: orvosságként tekintenek rá, emellett dekorációként is sokat használják.

A vietnámi hatóságok eddigi legnagyobb fogása 2009-ben volt, akkor több mint 6 tonnát koboztak el.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) és a TRAFFIC nevű szervezet júliusban Vietnámot említette azon országok sorában, amelyek a legkevesebbet tesznek többek közt a tigrisek, az elefántok és az orrszarvúk orvvadászata, és e védett állatok testrészeivel folytatott kereskedelem ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.