Megerősítette az osztályzatokat

Az S&P bízik a spanyol reformokban

Megerősítette Spanyolország befektetési ajánlású államadós-osztályzatait szerdán a Standard & Poor's, közölve, hogy bízik a spanyol kormány erőteljes költségvetési és szerkezeti reformelkötelezettségében.

2012.08.01 13:55MTI

A nemzetközi hitelminősítő csoport szerdai londoni bejelentése szerint a megerősítés a hosszú futamidejű spanyol szuverén kötelezettségek "BBB plusz", illetve a rövid lejáratú államadósság elsőrendű "A-2" osztályzatára vonatkozik. A hosszú távú besorolásra változatlanul leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátás érvényes. A Standard & Poor's a megerősítéshez fűzött elemzésében közölte: Spanyolországra fenntartott jelenlegi adósosztályzata arra a feltételezésre épül, hogy a spanyol kormány az euróövezeti mentőalapokból (EFSF/ESM) folyósítandó, 100 milliárd euróig terjedő összegen túl nem nyújt további közvetlen pénzügyi támogatást a hazai kereskedelmi bankszektornak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.