Vonattűz Indiában

Álmukban lelték halálukat a pokoli vonaton

Hatósági adatok szerint 32, más forrás szerint viszont legkevesebb 47 halálos áldozatot követelt egy vonattűz hétfőn Indiában.

2012.07.30 08:45MTI

A helyi televízió beszámolója szerint a tűz az egyik kocsiban tört ki az Ándhra Prades szövetségi államban lévő Nellor város közelében, Haidarábád állami székhelytől mintegy 500 kilométerrel délre. A lángok villámgyorsan terjedtek át a szerelvény többi kocsijára.

A szerencsétlenség oka hivatalosan egyelőre ismeretlen, feltételezések szerint azonban rövidzárlat okozta a tüzet a mozgásban lévő szerelvényen. A vonat Újdelhiből tartott a délkeleti Csennaiba (a korábbi Madrászba).

A vonatot megállították, és azonnal megkezdték a mentést. A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább növekedhet.

Az utasok közül, akiknek a többsége aludt a tűz keletkezése idején, legkevesebb 28-at különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba szállítottak, kettőnek az állapota válságos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.