Tűzvonalban több mint 180 éve

Nyolc falut törölnek el az izraeliek a föld színéről

Izrael Védelmi Minisztériuma elrendelte 8 palesztin falu lerombolását Ciszjordániában, mivel a földre szükségük van katonai kiképzéshez.

2012.07.25 10:23Konrád - ma.hu

Több száz palesztinnak kell elhagynia Hebron régióban található otthonát, mivel a kormány szerint “jogtalanul laknak a tűzvonalban”. Történik mindez dacára annak, hogy bizonyítékok vannak arról, a falvak már 1830-ban is ott álltak. A Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott memorandum szerint a több mint 1.500 lakost a közeli Yatta városába telepítik - jelentette a Haaretz újság.

Az IDF engedélyezi a palesztinoknak, hogy az elhagyatott földön termeljenek, illetve állatokat is legeltethetnek hétvégeken és ünnepnapokon, mikor nincs katonai kiképzés. Emellett két hónapot is kapnak arra, hogy farmokat létesítsenek.

A falvak (Majaz, Tabban, Sfaye, Fahit, Halawa, Al Marqaz, Jinba és Kharuba) 1999-óta néznek szembe a lerombolás rémével, állítja az izraeli Emberi Jogok Egyesülete. 2000-ben leállt az evakuálás egy bírósági döntésnek köszönhetően, de idén májusban az ügyet újra elővette a Védelmi Minisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.