Felkészülés egy esetleges csapásra

Izraeli illetékes: Szíria ellenőrzése alatt tartja vegyi fegyvereit

Amosz Gilád védelmi tisztviselő hangsúlyozta: Izrael tart attól, hogy Szíria nagy vegyifegyver-készleteit libanoni lázadók, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szoros kapcsolatot ápoló radikális erők vagy más "felelőtlen elemek" kaparinthatják meg.

2012.07.22 10:25MTI

Az izraeli hadsereg rádióállomásának nyilatkozva Gilád azt mondta, hogy jelenleg a szíriai hatalom képviselői "legjobb képességeik szerint védelmezik az ilyen fegyvereket tároló raktárakat".

Az izraeli hadsereg ettől függetlenül fontolóra vesz egy lehetséges támadást, megakadályozandó, hogy ezek a fegyverek, valamint a korszerű szíriai rakéták radikális elemek kezére kerüljenek - tette hozzá.

A hét végén Ehud Barak izraeli védelmi miniszter egy tv-interjúban kijelentette: utasította az izraeli hadsereget, készüljön fel arra az esetre, ha esetleges csapást kell mérni a szíriai hadianyagkészletekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.