Féltékenység

Londoni kettős gyilkosság: Bán Attilát bűnösnek nyilvánította a bíróság

Gyilkosságban mondta ki bűnösnek egy londoni bíróság azt a magyar állampolgárt, akit azzal vádoltak, hogy a londoni Heathrow repülőtér egyik szállodájában dolgozva megölte két kollégáját.

2012.07.18 20:41MTI

A 32 éves Bán Attila a Radisson Edwardian szálloda recepciósa volt. A két áldozat egyike egy szintén magyar fiatalember, a másik egy 20 esztendős angol lány. A bűncselekmény tavaly augusztusban történt. A vádirat szerint a homoszexuális vádlott féltékenységből ölte meg magyar kollégáját és a fiatal angol nőt, mert azt feltételezte, hogy viszonyuk volt egymással.

Bán Attila "korlátozott beszámítási képesség állapotában elkövetett emberölésben" vallotta magát bűnösnek, a szándékos emberölést nem ismerte el, de a londoni központi büntetőbíróság az utóbbi, súlyosabb minősítést találta bizonyítottnak.

Az ügy bizarrmomentuma, hogy Bán Attila mindvégig a tetthelyen, az alkalmazottak szállásának egyik szobájában volt a helyszíni szemle, a nyomok összegyűjtése és a patológiai vizsgálat alatt. Annak az ágynak az ágyneműtartójában rejtőzködött, amelyen a fiatal nő holtteste volt. A rendőrök távoztával előjött, és öngyilkosságot kísérelt meg.

Végül a két nap múlva visszatérő rendőrök bukkantak rá, miután Bán Attila az áldozatok megtalálásának másnapján azt írta angolul Facebook-oldalára, hogy "Szeretnék felébredni ebből a rémálomból", és ezt a munkatársai jelezték a hatóságoknak.

A tárgyalótermen kívül John Finch rendőrfelügyelő azt mondta a BBC-nek, hogy a nyomozók nem követtek el hanyagságot, amikor nem néztek bele az ágyneműtartóba, mert kulcsfontosságú bizonyíték semmisülhetett volna meg, ha felnyitják az ágyat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.