UNICEF

Évente közel 150 ezer indonéz gyerek halálát lehetne megelőzni

Közel 150 ezer öt év alatti gyermek hal meg évente Indonéziában megelőzhető betegségek következtében.

2012.07.16 09:33MTI

Edward Carwardine, az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) indonéziai irodájának vezetője szerint a riasztóan magas szám fő oka az, hogy az alapvető betegségmegelőző módszerek nemigen ismertek a lakosság szegény és kevéssé iskolázott rétegeiben, s hiányoznak az alapvető egészségügyi szolgáltatások és felszerelések számos térségben, különösen a szigetcsoport távolabbi részein.

Mindezek következtében sok öt éven aluli gyermek betegszik meg a rossz higiéniai körülmények okozta kórban, például hasmenésben, dengue-lázban és más ragályos betegségben - idézte az UNICEF-illetékes szavait a Jakarta Globe című napilap.

A jelentés azt is tartalmazza, hogy évente mintegy tízezer indonéz nő hal meg a szülést követő komplikációk miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.