Nincs újabb halálos áldozat

Kubában enyhén növekedett a kolerás esetek száma

Kubában enyhén növekedett a kolerás megbetegedések száma a tíz nappal korábban közzétett első adatokhoz képest, de újabb halálos áldozatot nem szedett a betegség - közölték helyi idő szerint szombaton Havannában.

2012.07.15 08:10MTI

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint 158 megerősített esetről tudnak, és ezek túlnyomó többsége a Havannától 800 kilométerre keletre lévő, 130 ezer lakosú Manzanillo városból származik. A betegségbe hárman haltak bele: egy-egy 95, 70 és 66 éves ember. Az ország más részein is találkoztak elszigetelt esetekkel, de mindegyik beteg Manzanillóban fertőződött meg. A betegség nem terjed - hangsúlyozta a minisztérium.

Kubában utoljára 1882-ben volt kolerajárvány, azóta csak néhány megbetegedés fordult elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.