Légiszalon

A Boeing megelőzte az Airbust eladásokban

A Boeing a Farnborough-i légiszalonon kötött üzletek tekintetében messze megelőzte az Airbust.

2012.07.12 19:16MTI

Az Airbus 115 gép eladására kötött szerződést, illetve kapott opciót listaáron összesen 16,9 milliárd dollár értékben, míg a Boeing összesen 396 gépet adott el fix, illetve opciós szerződés keretében, 37 milliárd dollár összértékben. Az United Continental Airlines egymaga 150 Boeing 737-es gépre adott le megrendelést a vásáron. A Continental megrendelésének értéke listaáron 14,7 milliárd dollár (12,1 milliárd euró). Az United Continental a Boeing B737-es gépcsalád új, üzemanyagtakarékos "737 MAX 9" változatából 100 gépet rendelt, a fennmaradó 50 megrendelés pedig az aktuális "Next Generation" típus megnövelt hatótávú 737-900ER modellváltozatára vonatkozik.
 
Az új modellek eladására kötött szerződések számában azonban az Airbus messze a Boeing előtt jár. A Farnborough-i megrendelésekkel együtt az Airbusnak összesen már mintegy másfélezer megrendelése van az A320neo modellcsaládra, míg a Boeingnek valamivel több mint ötszáz a B737 MAX modellcsaládra. Egy évvel ezelőtt a párizsi légiszalonon, a szakma legfontosabb seregszemléjén az Airbus 730 A320neo gépre kötött szerződést listaáron 72,2 milliárd dollár összértékben. Az Airbus A320neo gyártása a Farnborough-i légiszalon megnyitásával egy időben kezdődött meg Toulouse-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.