A gyanús csomag

Leguánokat akart lopni a Galápagos-szigekekről egy német turista

Őrizetbe vettek egy német turistát, aki az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetekről leguánokat akart kicsempészni.

2012.07.10 13:00MTI

A hír a szigeteken működő nemzeti park igazgatóságának a közleményében jelent meg.

A Galápagosi Nemzeti Park rendőrei vasárnap állították elő a férfit a repülőtéren, miután gyanús csomagot láttak nála. A csomagról kiderült, hogy négy leguán van benne vászonba csavarva.

A hüllők a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) védelmi tervében szereplő, kihalással fenyegetett fajhoz (Conolophus subcristatus) tartoztak.

A turistát előzetes letartóztatásba helyezték, és ha bűnösnek találják, az ecuadori törvények értelmében akár háromévi börtönre is ítélhetik.

A férfi ellen decemberben már indult eljárás, mert ellopott egy védett fajhoz tartozó leguánt a Fidzsi-szigeteken - közölte a Galápagosi Nemzeti Park igazgatósága a Fiji Times című napilap internetes kiadásában megjelent cikkre hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.