Sósav és formaldehid sörben?

Sörhamisítókat fogott el a kínai rendőrség

Rákkeltő ipari vegyszereket felhasználó sörhamisítókat vett őrizetbe a rendőrség Kínában.

2012.07.04 12:55MTI

A hat tettes többek közt sósavat és formaldehidet kevert nagy mennyiségű hamis sörbe, amelyet azután a legkedveltebb kínai márkákként, így például Csingtao sörként értékesített.

A hamisítók nagy tételben dolgoztak: 18 ezer láda sört, 120 üveg formaldehidet, 20 hordónyi ipari sósavat és 80 ezer söröskupakot foglaltak le a rendőrök üzemeikben. A banda központja az észak-kelet-kínai Csilin (Jilin) tartomány Sziping (Siping) városában volt. Elsősorban a tartományon belül és a környező területeken, Liaoningben, Hejlongcsiangban (Heilongjiang) és Belső-Mongóliában értékesítették árujukat.

A bűnözők februárban kezdték a sörhamisítás, működésük alatt összesen 13 millió jüan (464 millió forint) nyereségre tettek szert. A rendőrök májusban csaptak le rájuk, de az ügy felgöngyölítése egészen júliusig eltartott.

A bűnügy lelepleződése előtt májusban került a téma legutóbb az újságok címoldalára. Akkor több mint tízezer doboz, manilai áruházláncoknak értékesített hamis kínai sört koboztak el a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.