A fedélzetén több száz kilogramm kokain volt

Menekülés közben lezuhant a drogcsempészek kisrepülőgépe

Több száz kilogramm kokainnal a fedélzetén lezuhant Hondurasban egy kisrepülőgép, amely a rendőrség helikopterei és repülőgépei elől menekült, egy ember meghalt - közölte a hondurasi belügyminisztérium.

2012.07.04 08:06MTI

Az eset helyi idő szerint kedden történt a közép-amerikai ország keleti részén.

A hatóságok becslése szerint 600 kilogramm kokain lehetett a kétmotoros kolumbiai repülőgép fedélzetén, de ennek jó része elégett. A két pilóta egyike életét vesztette, a másik súlyosan megsérült.

Honduras az egyik fő átrakodóhelye a Dél-Amerikából az Egyesült Államokba csempészett kokainnak. Múlt hónapban az ország északi részén az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) embere lelőtt egy feltételezett kábítószercsempészt. Májusban négy csempészt öltek meg egy amerikai segítséggel végrehajtott razziában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.