"Igen - hogy a szavazatod számítson"

Népszavazás erősítette meg a herceg vétójogát Liechtensteinben

A liechtensteini szavazók nagy többsége vasárnap népszavazáson utasította el a herceg azon jogának megvonását, hogy megvétózhassa a referendumokat.

2012.07.01 20:30MTI

A résztvevők 76,1 százaléka - 11 ezer fő - nemmel szavazott az "Igen - hogy a szavazatod számítson" névre keresztelt kezdeményezésre. A részvétel 82,9 százalékos volt.

A népszavazást azután kezdeményezték, hogy Alajos trónörökös múlt szeptemberben a vétójog alkalmazásával fenyegetett egy abortusz legalizálására vonatkozó törvény megakadályozása céljából, de végül a választók is elutasították a kezdeményezést.

Liechtenstein - a világ egyik leggazdagabb országa - az egyetlen európai monarchia, ahol az uralkodó valós végrehajtói hatalommal rendelkezik. Az uralkodói család 1699 óta van hatalmon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.