Legalább hat lázadó halt meg

Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban

Legalább hat feltételezett iszlamista lázadó halt meg egy vasárnapi amerikai dróntámadásban Pakisztán északnyugati részén - közölték biztonsági tisztségviselők.

2012.07.01 10:40MTI

A pilóta nélküli gépről elindított két rakéta egy táborban csapódott be 50 kilométerre délnyugatra, az észak-vazirisztáni törzsi terület székhelyétől, Mirámsáh városától, Saval körzetben.

Az idézett források szerint a rakéták egy épületet romboltak le.

Bár Iszlámábád bírálja az amerikai dróntámadásokat, a kormány állítólag titokban támogatja az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a szélsőséges lázadók felszámolását célzó programját. Ez az együttműködés azonban az amerikai-pakisztáni viszony - Afganisztán miatti - romlásával párhuzamosan megfigyelők szerint egyre ingatagabbá válik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.