Nagy viharok voltak

Több mint egymillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül Washington térségében

Nagy erejű viharok voltak pénteken az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a széllökések ereje időnként hurrikánra jellemző volt, és hatásukra több mint egymillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül. Nyugat-Virginia kormányzója szükségállapotot hirdetett ki a szövetségi államban.

2012.06.30 13:55MTI

Az országos meteorológiai intézet helyi idő szerint szombat reggelig terjedően nagyfokú viharveszélyre figyelmeztette Washington egyes részeinek, Kentucky keleti, Maryland nyugati, Pennsylvania délnyugati részének, Nyugat-Virginia egyes részeinek és Virginiának a lakosságát. Az intézet szerint a széllökések ereje elérheti a 130 kilométert óránként, és jégeső is várható. Ray Tomblin kormányzó közölte, hogy mintegy félmillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül Nyugat-Virginiában. 

A legtöbb áram nélkül maradó lakás azonban Washingtonban és közvetlen környékén volt, a WTOP rádió szerint ez több mint 800 ezer lakost jelent. Több metróállomás is áram nélkül maradt a fővárosban. Sok utcát elborítottak a letört faágak. A viharoknak egy halálos áldozata van: Virginiában rádőlt egy fa egy autóra, a benne ülő vezető szörnyethalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.