WikiLeaks

Assange garanciát szeretne, hogy az USA-ban ne állítsák bíróság elé

Julian Assange WikiLeaks-alapító egy hétfői lapinterjújában diplomáciai garanciát kért arra, hogy az Egyesült Államok nem fogja bíróság elé állítani titkos dokumentumok nyilvánosságra hozataláért, ha London végül kiadja őt Svédországnak.

2012.06.25 07:48MTI

A Londonban tartózkodó Assange a hét elején politikai menedékért folyamodott Ecuador nagy-britanniai nagykövetségén, miután a brit Legfelsőbb Bíróság elutasította kiadatási ügyének újratárgyalását. Ezzel pedig valószínűvé vált, hogy ha Ecuador nem adja meg neki a menedékjogot, akkor a brit hatóságok kiadják Svédországnak, ahol szexuális bűncselekmények vádjával folyik nyomozás ellene. Ecuador még nem döntött Assange kérelméről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.