Elmozdítása a demokrácia megszűnését jelenti?

Paraguay - Az ENSZ-főtitkár aggódik Lugo elnök eltávolítása miatt

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár aggodalmát fejezte ki szerdán Fernando Lugo paraguayi elnök múlt heti elmozdítása miatt, azt hangoztatva, hogy a döntés károsan hathat az ország demokratikus viszonyaira.

2012.06.28 09:52MTI

Szóvivőjének közleménye szerint Ban Ki Mun üdvözölte, hogy az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) tényfeltáró küldöttséget küldött a latin-amerikai országba, egyúttal felszólította a paraguayiakat, hogy "tegyenek meg mindent a nézeteltérések békés megoldása érdekében".

Az asuncióni parlament által múlt pénteken leváltott államfő közben azt kérte a nemzetközti közösségtől, nyilvánítsák ki, hogy elmozdítása a demokrácia megszűnését jelenti, ugyanakkor óva intett attól, hogy országát az átlag paraguayiakat nehéz helyzetbe hozó gazdasági szankciókkal sújtsák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.