A Demokrata Párt győzelme várható

Megkezdődtek a parlamenti választások Mongóliában

Parlamenti választások kezdődtek csütörtökön Mongóliában, amelyeken felmérések szerint a jelenleg ellenzéki - 42 százalékos támogatottságnak örvendő - Demokrata Párt (DP) győzelme várható, míg a kormányzó Mongol Népi Párt (MNP) - amelyet korábban Mongol Népi Forradalmi Pártnak (MPRP) hívtak - 28 százalékon áll.

2012.06.28 08:16MTI

A szavazatokat elektronikusan kell leadni - ezt először alkalmazzák az országban -, így az eredmények már rögtön az urnazárás után, közép-európai idő szerint 14 óra után ismertté válhatnak.

A legfelsőbb törvényhozó szerv a 76 tagú, négyéves időszakra választott Nagy Állami Hurál.

Az ország jelentős nyersanyagkincseiből származó bevételek felhasználása és igazságos elosztása a választások fő kérdése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.