Phenjani tiltakozik

Észak-koreai zászlóra lőttek egy amerikai-dél-koreai hadgyakorlaton

Phenjan tovább erősíti nukleáris elrettentő erejét, hogy szembe tudjon szállni az Egyesült Államok ellenséges politikájával - jelentette ki hétfőn az észak-koreai külügyi szóvivő tiltakozásul amiatt, hogy a legutóbbi dél-koreai-amerikai hadgyakorlaton észak-koreai zászlóra lőttek.

2012.06.25 10:45MTI

Dél-Korea és az Egyesült Államok múlt pénteken - a koreai háború kitörésének 62. évfordulójára időzítve - rendezett közös, minden eddiginél nagyobb szabású, éleslövészettel egybekötött hadgyakorlatot közel a két Korea közötti határán lévő demilitarizált övezethez.

Az észak-koreai szóvivő szavai szerint "politikailag motivált katonai provokációt" követtek el azzal, hogy éleslövészetkor Észak-Korea állami zászlaját használták célpontnak.

"Az efféle meggondolatlan cselekedetek mindennél világosabb jelei Washington Phenjannal szembeni ellenséges politikájának, azon törekvésének, hogy elfoglalja az egész Koreai-félszigetet" - vélekedett a phenjani diplomata.

Mint fogalmazott, többé már nincs az Egyesült Államoknak technológiai és a katonai téren monopóliuma. Hangsúlyozta, hogy elmúlt az az idő, amikor Washington atomfegyverrel fenyegethette és zsarolhatta Észak-Koreát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.