Megsértette az összeférhetetlenségi törvényt

Három évre eltiltották a köztisztségek viselésétől Románia kulturális miniszterét

Három évre eltiltotta kedden a bukaresti legfelsőbb bíróság a közhivatalok viselésétől Mircea Diaconu kulturális és örökségvédelmi minisztert.

2012.06.19 14:57MTI

Mircea Diaconu ellen az állami tisztségviselők vagyonosodását vizsgáló Feddhetetlenségi Ügynökség indított eljárást 2011 novemberében, amiért 2008 óta egyszerre volt a fővárosi Nottara Színház igazgatója és a román parlament szenátora.

A legfelsőbb bíróság keddi jogerős döntése értelmében Diaconu ezzel megsértette az összeférhetetlenségi törvényt, ezért 2012. június 19-től kezdődően három évig nem tölthet be köztisztségeket.

A május eleje óta kormányzó Victor Ponta miniszterelnök csapatában Diaconu a negyedik miniszter, akitől idő előtt meg kell válnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.