Önkormányzati választások

Romániai részeredmény: 50 százalék felett az USL

A kormányzó szociálliberális szövetség (USL) több mint ötvenszázalékos önkormányzati választási győzelmét mutatják az első részeredmények, amelyeket hétfő reggel hoztak nyilvánosságra.

2012.06.11 10:21MTI

A bukaresti központi választási iroda helyi idő szerint 10 órakor tette közzé az első részeredményeket a vasárnapi szavazásról. Ezek a választókörzetek 11,8 százalékának az adatait tükrözik.

A megyei pártlistáknál a kormányzó USL a voksok 52 százalékát, a jobbközép Demokrata Liberális Párt (PDL) 13,3 százalékát, a populista Dan Diaconescu Néppártja (PPDD) 8 százalékát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 7,2 százalékát kapta meg.

A Magyar Polgári Párt (MPP) az első országos összesítésben 0,75 százalékon, az Erdélyi Magyar Néppárt pedig 0,55 százalékon áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.