Szerdán vették őrizetbe

Szexuális zsarolással gyanúsítanak Romániában egy bírónőt

Szexuális zsarolás miatt őrizetbe vették a dél-romániai Craiova táblabíróságának egyik bírónőjét.

2012.06.14 18:14MTI

C. M. bírónőt szerda este vették őrizetbe Bukarestben. A bírónő egy családos kollégájával létesített szexuális kapcsolatot, és partnerét azzal zsarolta, hogy nyilvánosságra hozza viszonyuk bizonyítékait, ha nem fizet neki ötezer eurót. A férfi feljelentést tett a zsaroló ellen, akire a pénz átadásakor csaptak le a rendőrök. A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács még szerda este hozzájárult ahhoz, hogy őrizetbe vegyék, és - ha az ügy vizsgálatára kirendelt bíró úgy ítélkezik - 29 napra előzetes letartóztatásba helyezzék a bírónőt, akinek a kétes ügyeit évekkel ezelőtt is vizsgálta a testület. 

Akkor a helyi sajtó arról közölt fényképeket, hogy a bírónő egy jól ismert craiovai alvilági férfi kocsijából szállt ki, akinek peres ügyei voltak a táblabíróságnál. Az igazságszolgáltatási tanács akkor nem találta megalapozottaknak a vádakat. A Mediafax hírügynökség bírósági forrásokra hivatkozva közölte: a bírónőt azzal gyanúsítják, hogy több vagyonos családos üzletemberrel is szexuális kapcsolatot létesített, hogy aztán megzsarolja őket a bizonyítékok nyilvánosságra hozásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.