A terrorcselekményt még senki nem vállalta magára

Pokolgépes merényletek Irakban, több tucatnyi halálos áldozat

Pokolgépes merényletekben meghaltak legalább 44-en szerdán Irakban - közölték rendőrségi és egészségügyi források.

2012.06.13 09:49MTI

Legalább 18-an haltak meg Bagdadban négy, különböző helyszíneken elkövetett pokolgépes támadásokban. A halottak közül legalább három rendőr. A terrorcselekmények síita zarándokok ellen irányultak, akik a Músza al-Kadim imám, Mohamed próféta dédunokája halálának évfordulója alkalmából rendezett ünnepre gyülekeztek.

Egyes hírügynökségi jelentések arról szólnak, hogy Bagdadban és külvárosaiban tucatnyi robbanás történt.

A dél-iraki Hillában egy étterem közelében robbantottak fel két autóba rejtett pokolgépet. Az egyik járműben öngyilkos merénylő ült. A detonációknak legalább 22 halálos áldozatuk van, és 38-an megsebesültek. A két pokolgép négy emberrel végzett a jobbára síiták lakta Balad városában.

Feltehetőleg összehangolt merényletsorozatról van, de egyelőre senki sem jelentkezett a terrorcselekmények elkövetőjeként. A korábbi hasonló támadások elkövetését az al-Kaida terrorszervezet iraki szárnya vállalta magára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.