Aknára hajtott az autó

Tíz rendőrrel végzett egy pokolgép Afganisztánban

Tíz afgán rendőrt ölt meg egy robbanó szerkezet szombaton a déli Vardak tartományban, Kandahárban pedig a kormányzó rezidenciáját támadták meg tálib felkelők.

2012.04.28 16:10MTI

A rendőrök járműve aknára hajtott - közölték biztonsági források. Az áldozatok az úgynevezett "helyi rendőrség", azaz egy kormánypárti milícia tagjai voltak.
   
Kandahárban két támadó két ellenőrzésen is átjutott anélkül, hogy a lábbelijükbe rejtett apró fegyvereket felfedezték volna, és csak az utolsó helyen, a kormányzó fogadószobájában leplezték le őket. Ekkor előkapták pisztolyaikat, lelőttek két őrt, majd a tőlük elvett, nagyobb tűzerejű fegyverek birtokában félórás tűzpárbajt vívtak az őrséggel, mielőtt végeztek velük.
   
A kormányzó ellen ez volt a kilencedik sikertelen merénylet. A rendőrség a rezidencia közelében talált egy robbanószerrel megrakott autót is, amelyet a feltételezések szerint a tálibok akkor szándékoztak felrobbantani, ha a merénylet miatt tumultus támad a környéken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.