Nem valószínű, hogy van túlélő

Lezuhant egy Black Hawk Afganisztánban

Az amerikai védelmi minisztérium egyik illetékese közölte: lezuhant egy amerikai katonai helikopter Afganisztán délnyugati részén.

2012.04.20 08:15MTI

A Black Hawk típusú harci helikopter fedélzetén feltehetően négy amerikai katona volt. Egyelőre nem tudni, hogy túlélték-e a becsapódást, de a Pentagon illetékesei ezt nem tartják valószínűnek.
   
A katasztrófa éjszakai bevetés idején történt a délnyugati-afganisztáni Hilmend tartományban. A védelmi tárca tisztviselője szerint nem zárható ki ugyan, hogy a helikoptert lelőtték, de az első vizsgálatokból inkább arra lehet következtetni, hogy a katasztrófa rossz időjárási viszonyok miatt következett be.
   
A Pentagon részleteket még nem közölt. Egyelőre folytatódik a baleset körülményeinek kivizsgálása.
   
Az afganisztáni hadművelet megkezdése, 2001. óta a NATO vezette béketeremtő haderő (ISAF) közel kétezer katonája vesztett életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.