Mészárlás Szíriában

Kitiltották az ENSZ-ellenőröket

A szíriai hadsereg nem engedte be az országban tartózkodó ENSZ-ellenőrök csapatát Mazraat al-Kubeir faluba, ahol a hírek szerint több tucatnyi helyi lakost öltek meg Bassár el-Aszad elnökhöz hű fegyveresek.

2012.06.07 14:42MTI

 Sausan Ghosheh, az ellenőrök egyik szóvivője nem válaszolt közvetlenül arra a kérdésre, hogy végleg meghiúsult-e a bejutás a közép-szíriai Hama tartományban lévő településre, csak annyit mondott, hogy "elküldtünk egy járőrt, amely megpróbál bejutni oda". Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) elnöke szerint legkevesebb 55 ember halt meg a szerdai mészárlásban. "Negyvenkilenc áldozatot azonosítottak al-Kubeirben, többségük az al-Jatím család tagja"- mondta Rámi Abder-Rahmán, hozzátéve, hogy 18 nő és gyerek van a halottak között.
 
 Közlése szerint további hat embert egy másik, közeli faluban öltek meg. A korábbi beszámolók több halottról szóltak, a fő ellenzéki koalíció, a Szíriai Nemzeti Tanács (SZNT) például nyolcvan halálos áldozatot említett, akik között 22 gyerek és húsz nő volt. Az SZNT és a londoni központú OSDH is a rezsimhez hű erőknek tulajdonítja az újabb vérfürdőt. Az iszlamista Muzulmán Testvériség is hasonlóképpen vélekedik. A kormány tagadta mindezt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.